Träffa Teamet: Max Guidotti

Nu har du möjlighet att få träffa några av våra duktiga medarbetare på Paragaia. Först ut i denna serie är vår egen Göteborgare, Max Guidotti! Få har en sådan energi som Max och han skapar ständigt ny magi, nästan alltid med ett leende på läpparna och i ett rasande tempo!

När Max inte jobbar ägnar han sig gärna åt segelbåten som han äger tillsammans med några vänner.
Vi ställde några frågor till Max hur det är att jobba som konsult på Paragaia.

Vad är din roll på Paragaia?
Jag jobbar som Lösningsarkitekt och plattformsexpert ute hos en av våra största kunder.

Var jobbade du tidigare innan du började på Paragaia? 
Jag har tidigare främst jobbat som konsult inom marknadsplatslösningar för fashion/ retail. Där har jag jobbat med allt från onboarding av partners till affärsutveckling och systemimplementationer.

Vad innebär roll?
Idag jobbar jag som lösningsarkitekt i ett projekt där en stor marknadsplatslösning håller på att implementeras och hjälper vår kund att få till en så robust och skalbar IT-lösning som möjligt. 

Vad är det roligaste med din roll?
Att få tänka kreativt och att utmana gamla strukturer och tänka nytt. Att alltid lyfta blicken och inte bara stirra sig blind på hur lösningen ser ut nu, utan hur vi vill att den ska se ut i framtiden och sedan jobba mot den målbilden tillsammans med ett team. 

Vad är det bästa med att jobba på Paragaia?
Kollegorna är helt fantastiska! Och att vi fortfarande är så pass litet bolag att man som medarbetare verkligen kan göra skillnad. Det finns en utbredd ”våga prova” attityd i bolaget som skapar möjligheter för att komma med nya idéer och få möjlighet att driva egna idéer! 

Hur ser du att du vill utvecklas framåt?
Jag vill fortsätta utvecklas inom området kring marknadsplatser, jag triggas av att vara expert och att veta att jag verkligen kan något på djupet och att den kunskapen och erfarenheten kan vara värdefull för någon annan.
Men som all annan kunskap är det en färskvara, så det gäller att alltid vara påläst och fortsätta utforska nya delar av området. 

Var ser du dig själv om 2 år?
Det är en väldigt svår fråga, det beror så mycket på hur omvärlden ser ut och vilka möjligheter som öppnas upp för oss. Vem vet, kanske jobbar vi utanför Sverige och Europa? Det hade varit en häftig möjlighet! 

Vilka egenskaper behöver man ha för att trivas på Paragaia? 
Framför allt krävs det att man är en person som gillar när allt inte är helt utstakat och planerat in i minsta detalj, utan som snarare frodas i en miljö med stor frihet att förändra och påverka.

Den som vill jobba i ett litet, men snabbt växande bolag med härliga kollegor inom en bransch som just nu växer så det knakar! 

Har man dessutom en teknisk bakgrund och ett intresse för att djupdyka i specifika områden för att bli riktigt vass är en stor fördel. Med ett genuint intresse för att lära sig nytt kan man komma hur långt som helst! 


Share this article on social media

Recommended articles